Durant les vacances vam fer també un experiment científic. Volíem aigua de colors, però com que on érem no teníem colorants ni aquarel·les líquides, vam decidir fer-les nosaltres mateixos d'una manera molt senzilla: els nens van pintar diversos papers amb un retolador diferent (dels que surten amb aigua) i els van col·locar a dins de vasos d'aigua transparents. Passada una estona cada vas tenia una aigua tenyida d'un color diferent (amb els colors més clarets no va funcionar gaire).
Durante las vacaciones hicimos también un experimento científico. Queríamos agua de colores, pero como donde estábamos no teníamos colorantes ni acuarelas líquidas, decidimos hacerlas nosotros mismos de una forma muy sencilla: los niños pintaron varios papeles con un rotulador diferente (los que salen con agua) y los colocaron dentro de vasos de agua transparentes. Pasado un rato cada vaso tenía un agua teñida de un color diferente (con los colores más claritos no funcionó demasiado).
Durante as férias fizemos também uma experiência científica. Queríamos água às cores, mas como não tínhamos corantes nem aguarelas líquidas onde estávamos, decidimos fazê-las nós mesmos de uma maneira muito simples: os pequenos pintaram vários papéis com uma caneta diferente (das que saem com água) e colocaram-nos dentro de copos de água transparentes. Passado um bocado cada copo tinha a água tingida de uma cor diferente (com as cores mais claras acabou por não funcionar).
Després venia l'experiment: vam col·locar tres vasos seguits, dos de colors diferents als extrems i un altre de buit al centre; de cada vas amb aigua sortia un tros de paper de cuina cap al vas del mig, que al principi estava buit. A poc a poc vam començar a veure que el paper de cuina s'amarava i que l'aigua començava a pujar-hi. Quina sorpresa quan, passades unes hores, vam veure que començava a aparèixer aigua en el vas del mig, ¡i a més una aigua d'un color nou que era una barreja dels dos colors anteriors! Per fi aquest moviment de l'aigua s'aturava quan els tres vasos tenien la mateixa quantitat de líquid. Aquesta era la teoria dels vasos comunicants que Galileu va teoritzar però que ja s'aplicava des de l'antiguitat.
Después venía el experimento: colocamos tres vasos seguidos, dos de colores distintos en los extremos y otro vacío en el centro; de cada vaso con agua salía un trozo de papel de cocina hacia el vaso del medio, que al principio estaba vacío. Poco a poco empezamos a ver que el papel de cocina se empapaba y que el agua comenzaba a subir. Qué sorpresa cuando, pasadas unas horas, vimos que empezaba a aparecer agua en el vaso del medio, ¡y además un agua de un color nuevo que era una mezcla de los dos colores anteriores! Por fin este movimiento del agua se detenía cuando los tres vasos tenían la misma cantidad de líquido. Esta era la teoría de los vasos comunicantes que Galileo teorizó pero que ya se aplicaba desde la antigüedad.
Depois vinha a experiência: colocámos três copos seguidos, dois de cores diferentes nas extremidades e outro vazio no centro; de cada copo com água saia um pedaço de papel de cozinha até ao copo do meio, que no início estava vazio. Aos poucos, começámos a ver que o papel de cozinha se empapava e que a água começava a subir por ele. Que surpresa quando, passadas umas horas, vimos que começava a aparecer água no copo do meio, e além disso uma água de uma cor nova que era uma mistura das duas anteriores! Finalmente este movimento da água parava quando os três copos tinham a mesma quantidade de líquido. Esta é a teoria dos vasos comunicantes que Galileu teorizou mas que já se aplicava desde a antiguidade.
Abans de llençar els vells i els nous colors que havíem aconseguit, vam experimentar pintar amb aquestes aquarel·les, però el color estava massa diluït i es veia molt poquet. Però sí que podíem mullar el paper amb una tonalitat i després pintar-hi a sobre amb els llapis de color que es dissolen en aigua. ¡Tota una sèrie d'experiments científics que els van agradar molt!
Antes de tirar los viejos y los nuevos colores que habíamos conseguido, experimentamos pintar con estas acuarelas, pero el color estaba demasiado diluido y se veía muy poquito. Pero sí podíamos mojar el papel con una tonalidad y luego pintar encima con los lápices de color que se disuelven en agua. ¡Toda una serie de experimentos científicos que les gustaron mucho!
Antes de deitar fora as velhas e as novas cores que tinhamos conseguido, experimentámos pintar com estas aguarelas, mas a cor estava demasiado diluida e via-se muito pouco. O que podíamos fazer era molhar o papel com uma tonalidade e depois pintar por cima com os lápis de cor que se dissolvem em água. Uma série de experiências científicas de que eles gostaram muito!