15.1.13

Grans i petits pintant / Grandes y pequeños pintando / Grandes e pequenos pintando

Aquest Nadal vaig rebre unes aquarel·les noves en tub, perquè les que usava quan tenia 18 anys ja s'havien assecat. Mentre les provava, els nens s'asseien al meu costat i anaven fent també els seus experiments. Vaig pintar una nena dormint, alhora que l'Anna (4) es va posar a fer arbres amb pomes i gavines a volar.

Esta Navidad recibí unas acuarelas nuevas en tubo, porque las que usaba cuando tenía 18 años ya se habían secado. Mientras las probaba, los niños se sentaban a mi lado e iban haciendo también sus experimentos. Pinté una niña durmiendo, a la vez que Anna (4) se puso a hacer árboles con manzanas y gaviotas a volar.

Neste Natal recebi umas aguarelas novas em tubo, porque as que usava quando tinha 18 anos já tinham secado. Enquanto as experimentava, os miúdos sentavam-se ao meu lado e iam fazendo também as suas experiências. Pintei uma menina a dormir, ao mesmo tempo que a Anna (4) se pôs a fazer árvores com maçãs e gaivotas a voar.



Mentre jo repetia el mateix dibuix, ara en tons blaus, l'Anna feia una nina i el Francesc (6) dibuixava animals i ninots de neu, aprofitant els colors ja preparats. Els vaig proposar de pintar abans amb una cera blanca algunes zones, que després romandrien blanques mentre l'aquarel·la blava ocuparia tota la superfície, i aquesta tècnica els va agradar molt.

Mientras yo repetía el mismo dibujo, ahora en tonos azules, Anna hacía una muñeca y Francesc (6) dibujaba animales y muñecos de nieve, aprovechando los colores ya preparados. Les propuse pintar antes con una cera blanca algunas zonas, que luego permanecerían blancas mientras la acuarela azul ocuparía toda la superficie, y esta técnica les gustó mucho.

Enquanto eu repetia o mesmo desenho, agora em tons azuis, a Anna pintava uma boneca e o Francesc (6) desenhava animais e bonecos de neve, aproveitando as cores já preparadas. Propus-lhes que pintassem antes com um lápis de cera branca algumas zonas, que depois permaneceriam brancas enquanto a aguarela azul ocuparia toda a superficie, e eles gostaram muito desta técnica.


Un altre dia vam estar fullejant una enciclopèdia d'animals i fent alguns estudis per a un projecte futur, i el Francesc en va fer també la seva versió.

Otro día estuvimos hojeando una enciclopedia de animales y haciendo algunos estudios para un proyecto futuro, y Francesc hizo también su versión.

Outro dia estivemos a folhear uma enciclopédia de animais e a fazer alguns estudos para um projeto futuro, e o Francesc fez também a sua versão.


Sovint penso que és bo que fem coses paral·lelament amb els nens, perquè així ells també veuen que estem ocupats, que tenim projectes i que explorem tècniques noves, i els vénen ganes d'aprendre'n, de fer el mateix a la seva mida.

A menudo creo que es bueno que hagamos cosas paralelamente con los niños, porque así ellos también ven que estamos ocupados, que tenemos proyectos y que exploramos técnicas nuevas, y les dan ganas de aprender, de hacer lo mismo a su medida.

Creio muitas vezes que é bom fazermos coisas a par com os miúdos, porque assim eles também percebem que estamos ocupados, que temos projetos e que exploramos técnicas novas, e dá-lhes vontade de aprender, de fazer o mesmo à sua medida.

7 comentaris:

  1. Adorei as vossas aguarelas :) Lindas
    Parabéns pelo seu blog.
    Beijinhos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Obrigada! O mais importante é despertar a criatividade! Beijinhos!

      Elimina
  2. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    Tinc la boca desencaixada de veure els teus dibuixos i estic babejant encara!!! quina passada , que macosssssssssssssssssssssssssssssssss !!! ostres, ets tota una artista amb majúscules, que bonics.El de la noia que dorm, m'ha enamorat.

    Estic completament d'acord amb tu en lo de fer coses paral·lelament amb els nostres petits, de fet el David a vegades em demana que pinti amb ell i m'encanta, penso que és una experiència molt bonica i enriquidora per a tots dos.
    Els dibuixos dels teus peques són preciosos.
    Enhorabona !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Va ser el meu fill gran que em va demanar de pintar (jo pensava fer-ho a la nit), ho volia veure... Jo vaig estudiar arquitectura, però abans (i durant) dibuixava molt i pintava, i ara que ells es van fent una mica més grans (6, 4 i 2 anys) vull reprendre-ho! Una abraçada!

      Elimina
  3. Reina! tu dibuixes que és un somni! com és que encara no ho sabia? impresionada m'has deixat. jo també penso que és molt important compartir activitats amb els nens ells aprenen `per imitació
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat! Va ser el Francesc a demanar-me que pintés, ell ho volia veure... I així ens ho passem bé tots plegats! Una abraçada!

      Elimina
  4. Ola, adoro o blog. Tenho tirado ideias daqui e temo nos divertido muito cá em casa.

    ResponElimina