22.1.13

Un gran Zoo de cartró / Un grande Zoo de cartón / Um grande Jardim Zoológico de cartão

L'altre dissabte vam anar al zoo de Barcelona, ¡ja que els nens no deixaven de demanar-nos-ho!

El otro sábado fuimos al zoo de Barcelona, ¡ya que los niños no dejaban de pedírnoslo!

Sábado passado fomos ao Jardim Zoológico de Barcelona, já que os pequenos não deixavam de pedir-nos para lá ir!


A la tarda em van dir que volien que jo els ajudés a construir un zoo, perquè els animals de casa havien acordat, en assemblea, que necessitaven un espai comú on viure plegats.

Por la tarde me dijeron que querían que yo les ayudara a construir un zoo, porque los animales de casa habían acordado, en asamblea, que necesitaban un espacio común donde vivir juntos.

À tarde disseram-me que queriam que eu os ajudasse a construir um Jardim Zoológico, porque os animais cá de casa tinham acordado, em assembleia, que necessitavam de um espaço comum onde viver juntos.Vam agafar un cartró molt gran i el Francesc va començar a dibuixar amb un llapis les diferents zones del zoo: l'espai central de les girafes i els elefants, els llacs per als animals d'aigua, una àrea per als animals salvatges, una petita muntanya, un espai amb arbres per als primats... ¡És increïble veure com els nens retenen els espais que visiten i són capaços gairebé de reproduir-los en un plànol! Després vam enganxar amb cola blanca trossets de paper de seda de diferents colors, per marcar bé cada àrea.

Cogimos un cartón muy grande y Francesc comenzó a dibujar con un lápiz las diferentes zonas del zoo: el espacio central de las jirafas y los elefantes, los lagos para los animales de agua, un área para los animales salvajes, una pequeña montaña, un espacio con árboles para los primates... ¡Es increíble ver cómo los niños retienen los espacios que visitan y son capaces casi de reproducirlos en un plano! Después pegamos con cola blanca trocitos de papel de seda de diferentes colores, para marcar bien cada área.

Pegámos num cartão muito grande e o Francesc começou a desenhar com um lápis as diferentes zonas do Zoo: o espaço central das girafas e dos elefantes, os lagos para os animais marinhos, uma área para os animais selvagens, uma pequena montanha, um espaço com árvores para os primatas... É incrível ver como os miúdos retêm os espaços que visitam e são praticamente capazes de reproduzi-los numa planta! Depois colámos com cola branca pedacinhos de papel de seda de diferentes cores, para assinalar bem cada área.Amb el mateix cartró vam crear "corbes de nivell", com si estiguéssim fent una maqueta, i vam fer el viaducte que encercla l'àrea dels elefants i les girafes. No hi podia faltar el tren de cartró ni els arbres perquè els micos s'hi puguin gronxar.

Con el mismo cartón creamos "curvas de nivel", como si estuviéramos haciendo una maqueta, e hicimos el viaducto que rodea el área de los elefantes y las jirafas. No podía faltar el tren de cartón ni los árboles para que los monos se puedan columpiar.

Com o mesmo cartão criámos "curvas de nível", como se estivéssemos a fazer uma maquete, e fizemos o viaduto que rodeia a área dos elefantes e das girafas. Não podia faltar o comboio de cartão nem as árvores para que os macacos se possam baloiçar.
I us puc assegurar que aquest zoo ha estat força senzill de fer i que els nens s'hi passen hores jugant amb els animals i inventant les històries més increïbles.

Y os puedo asegurar que este zoo ha sido bastante sencillo de hacer y que los niños se pasan horas jugando con los animales e inventando las historias más increíbles.

E posso garantir-vos que este Zoo foi bastante fácil de fazer e que os miúdos passam muitas horas a brincar com os animais e a inventar as histórias mais incríveis.


9 comentaris:

 1. Ficou lindo!Parabéns, uma ideia genial.
  Beijinhos

  ResponElimina
  Respostes
  1. Obrigada! E nao foi difícil de fazer! Um abraço!

   Elimina
 2. quina gran idea!!!!! els animals estan d'enhorabona !!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, estaven en una caixa i ara no paren de passejar pel zoo i de viure moltes històries!

   Elimina
 3. Us ha quedat preciós i grandiós! segur que es passen hores jugant hi
  Ptns

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, ens ocupa el centre del menjador... qualsevol dia haurem de sortir per la finestra, perquè enmig de zoos, palaus i torres, ja ens queda poc espai per ser-hi!

   Elimina
 4. meravellós! I el trenet, tot un encert. Hem penso que faré una versió granja. Idees?

  ResponElimina
  Respostes
  1. La meva filla també insisteix en què hem de fer una granja. Ens hi posarem aviat. Suposo que farem servir una bona base de cartró i que definirem zones pels animals, l'hort... les corbes de nivell funcionen molt bé! Hem pensat en fer una establia molt senzilla de cartró i unes tanques. Amb paper de seda o pintura li donarem color... Ja m'explicaràs si la fas abans! M'agradaria molt veure el que feu també vosaltres! Una abraçada!

   Elimina
 5. Me ha encantado. Os ha quedado precioso!!!!

  ResponElimina