19.4.12

Un teatre per Sant Jordi / Un teatro para Sant Jordi / Um teatro para Sant Jordi

El cap de setmana passat plovia i vam decidir fer un teatre per representar la llegenda de Sant Jordi. Vam agafar uns cartrons i els nens van dibuixar el drac, el Sant Jordi, la princesa, el rei, un home i una dona que fugien del drac, el cavall... i un gran castell. Després ho van pintar tot amb tintes acríliques, barrejant colors per fer cada tonalitat (només tenim 4 tubs de pintura: vermell, groc, blau i blanc).

El fin de semana pasado llovía y decidimos hacer un teatro para representar la leyenda de Sant Jordi. Cogimos unos cartones y los niños dibujaron el dragón, Sant Jordi, la princesa, el rey, un hombre y una mujer que huían del dragón, el caballo… y un gran castillo. Después lo pintaron todo con pintura acrílica, mezclando los colores para lograr cada tonalidad (sólo tenemos 4 tubos de pintura: rojo, amarillo, verde y blanco).

No fim-de-semana passado chovia e decidimos fazer um teatro para representar a lenda de Sant Jordi. Agarrámos nuns cartões e os pequenos desenharam o dragão, Sant Jordi, a princesa, o rei, um homem e uma mulher que fugiam do dragão, o cavalo... e um grande castelo. Depois, pintaram tudo com tinta acrílica, misturando as cores para conseguir cada tonalidade (apenas temos 4 tubos de tinta: vermelho, amarelo, verde e branco).


Quan la pintura es va assecar vam retallar cada figura amb unes tisores i, per darrere, vam enganxar un pal de broquetes amb cinta adhesiva. Aleshores ja teníem els nostres titelles. Amb més cartrons vam construir un teatre (amb tres cares en forma de U i un costat obert on s'amaguen els artistes) que vam decorar amb cintes adhesives i Washi Tape. El castell, perquè quedés en segon pla, el vam enganxar també a un cartró en el qual vam fer una obertura central per on passar les mans amb els titelles. Un drap vermell feia de sang del drac, i en un pal més petit vam crear una rosa amb paper de seda. ¡I apa, a representar la llegenda del Sant Jordi! ¡Bona diada!

Cuando la pintura se secó recortamos las figuras con tijeras y, por detrás, enganchamos una varilla de brocheta con cinta adhesiva. Ya teníamos los títeres. Con más cartón construimos el teatro (con tres caras en forma de U y un lado abierto para que se escondan los artistas), que decoramos con cinta adhesiva y Washi Tape. Para que el castillo quedara en segundo plano, también lo enganchamos a un cartón en el cual hicimos una abertura central por donde pasar las manos con las marionetas. Un trapo rojo hacía de sangre del dragón, y en un palo más pequeño creamos una rosa con papel de seda. ¡Y ala, a representar la leyenda de Sant Jordi! ¡Feliz día!

Quando a tinta secou recortámos as figuras com tesouras e, por trás, colámos uma vareta de espetada com fita adesiva. Já tínhamos os fantoches. Com mais cartão construímos o teatro (com três lados em forma de U e um lado aberto para esconder os artistas), que decorámos com fita adesiva e Washi Tape. Para que o castelo ficasse em segundo plano, também o colámos a um cartão no qual fizemos uma abertura central por onde podem passar as mãos com os fantoches. Um pano vermelho representava o sangue do dragão e num pau mais pequeno criámos uma rosa com papel de seda. E já está, toca a representar a lenda de Sant Jordi! Feliz dia!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada