19.11.12

El sol i la lluna / El sol y la luna / O sol e a lua

Com que el més petit de casa té a l'escola bressol un sol i una lluna que li agraden molt, els germans grans van voler fer-li un mòbil amb un sol, una lluna, tres núvols, tres estrelles i un arc de Sant Martí per penjar a sobre del seu bressol.

Como el más pequeño de casa tiene en la guardería un sol y una luna que le gustan mucho, sus hermanos mayores quisieron hacerle un móvil con un sol, una luna, tres nubes, tres estrellas y un arco iris para colgar encima de su cuna.

Como o mais pequeno de casa tem no infantário um sol e uma lua de que gosta muito, os irmãos mais velhos quiseram fazer-lhe um móbil com um sol, uma lua, três nuvens, três estrelas e um arco-iris para pendurar encima do seu berço.


Vam dibuixar i tallar les figures en cartró. Vam arrugar fulls de paper de diari i els vam enganxar amb cinta de paper al cartró per donar-hi una mica de volum. Amb cola blanca dissolta en aigua vam anar pinzellant més paper de diari per cobrir i unificar les figures. Quan es van assecar, les vam pintar amb tintes acríliques. Una corda en cada forma permetia penjar-les d'una estructura de bambú en forma de creu. I ara tot es mou suaument quan ho toquem o passa l'aire.

Dibujamos y cortamos las figuras en cartón. Arrugamos hojas de papel de periódico y las pegamos con cinta de papel al cartón para darle un poco de volumen. Con cola blanca disuelta en agua fuimos pincelando más papel de periódico para cubrir y unificar las figuras. Cuando se secaron, las pintamos con tintas acrílicas. Una cuerda en cada forma permitía colgarlas de una estructura de bambú en forma de cruz. Y ahora todo se mueve suavemente cuando lo tocamos o pasa el aire.

Desenhámos e cortámos as figuras em cartão. Amachucámos folhas de jornal e colámo-las com fita de papel no cartão para dar-lhe um pouco de volume. Com cola branca dissolvida em água fomos pincelando mais folhas de jornal para cobrir e unificar as figuras. Quando secaram, pintámo-las com tintas acrílicas. Uma corda em cada forma permitia pendurá-las de uma estrutura de bambú em forma de cruz. E agora tudo se move suavemente quando lhe tocamos ou quando passa o ar.

6 comentaris:

 1. Segur que ara el petitó de la cas farà uns somnis preciosos amb aquesta meravella damunt seu!
  Ptns

  ResponElimina
 2. Doncs no! Ha après a saltar del bressol i ens surt de l'habitació 50 vegades, no vol dormir... està creixent!

  ResponElimina
 3. Respostes
  1. Y bastante facil de hacer, de verdad!

   Elimina
 4. Són preciosos. Semblen professionals!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que ha estat un experiment, no és difícil de fer, i el resultat és convincent!

   Elimina