19.11.12

El sol i la lluna / El sol y la luna / O sol e a lua

Com que el més petit de casa té a l'escola bressol un sol i una lluna que li agraden molt, els germans grans van voler fer-li un mòbil amb un sol, una lluna, tres núvols, tres estrelles i un arc de Sant Martí per penjar a sobre del seu bressol.

Como el más pequeño de casa tiene en la guardería un sol y una luna que le gustan mucho, sus hermanos mayores quisieron hacerle un móvil con un sol, una luna, tres nubes, tres estrellas y un arco iris para colgar encima de su cuna.

Como o mais pequeno de casa tem no infantário um sol e uma lua de que gosta muito, os irmãos mais velhos quiseram fazer-lhe um móbil com um sol, uma lua, três nuvens, três estrelas e um arco-iris para pendurar encima do seu berço.


Vam dibuixar i tallar les figures en cartró. Vam arrugar fulls de paper de diari i els vam enganxar amb cinta de paper al cartró per donar-hi una mica de volum. Amb cola blanca dissolta en aigua vam anar pinzellant més paper de diari per cobrir i unificar les figures. Quan es van assecar, les vam pintar amb tintes acríliques. Una corda en cada forma permetia penjar-les d'una estructura de bambú en forma de creu. I ara tot es mou suaument quan ho toquem o passa l'aire.

Dibujamos y cortamos las figuras en cartón. Arrugamos hojas de papel de periódico y las pegamos con cinta de papel al cartón para darle un poco de volumen. Con cola blanca disuelta en agua fuimos pincelando más papel de periódico para cubrir y unificar las figuras. Cuando se secaron, las pintamos con tintas acrílicas. Una cuerda en cada forma permitía colgarlas de una estructura de bambú en forma de cruz. Y ahora todo se mueve suavemente cuando lo tocamos o pasa el aire.

Desenhámos e cortámos as figuras em cartão. Amachucámos folhas de jornal e colámo-las com fita de papel no cartão para dar-lhe um pouco de volume. Com cola branca dissolvida em água fomos pincelando mais folhas de jornal para cobrir e unificar as figuras. Quando secaram, pintámo-las com tintas acrílicas. Uma corda em cada forma permitia pendurá-las de uma estrutura de bambú em forma de cruz. E agora tudo se move suavemente quando lhe tocamos ou quando passa o ar.

6 comentaris:

 1. Segur que ara el petitó de la cas farà uns somnis preciosos amb aquesta meravella damunt seu!
  Ptns

  ResponSuprimeix
 2. Doncs no! Ha après a saltar del bressol i ens surt de l'habitació 50 vegades, no vol dormir... està creixent!

  ResponSuprimeix
 3. Són preciosos. Semblen professionals!!!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. La veritat és que ha estat un experiment, no és difícil de fer, i el resultat és convincent!

   Suprimeix