4.6.12

Un gran palau de cartró / Un gran palacio de cartón / Um grande palácio de cartão

¡Per fi hem acabat el nostre gran palau de cartró! Hem estat tres setmanes fent-lo, a poc a poc, una estoneta cada dia.

¡Por fin hemos acabado nuestro gran palacio de cartón! Llevamos tres semanas construyéndolo, poco a poco, un ratito cada día.

Finalmente acabámos o nosso grande palácio de cartão! Há três semanas que o vimos construindo, devagarinho, um bocado cada dia.


El Francesc va fer un dibuix (projecte) del palau. Vam agafar una caixa de cartró prou gran per definir el perímetre del palau. En aquesta caixa vam dibuixar i retallar les torres, les portes i les muralles. Després vam donar volum a les torres, vam fer un segon pis, la muralla, les teulades... i vam reforçar totes les parets amb una altra capa de cartró. Posàvem pega i cinta de paper, que es talla amb els dits, per unir les diferents parts del palau.

Francesc hizo un dibujo (proyecto) del palacio. Cogimos una caja de cartón bastante grande para definir el perímetro del palacio. En esta caja dibujamos y recortamos las torres, las puertas y las murallas. Después le dimos volumen a las torres, hicimos el segundo piso, la muralla, los tejados...y reforzamos todas las paredes con otra capa de cartón. Íbamos poniendo pega y cinta de papel, que se corta con los dedos, para unir las diferentes partes del palacio.

O Francesc fez um desenho (projeto) do palácio. Arranjámos uma caixa de cartão bastante grande para definir o perímetro do palácio. Nesta caixa desenhámos e recortámos as torres, as portas e as muralhas. Depois, demos volume às torres, fizemos o segundo piso, a muralha, os telhados... e reforçámos todas as paredes com outra camada de cartão. Íamos pondo cola e fita-cola de papel, que se corta com os dedos, para unir as diferentes partes do palácio.


Després vam revestir tot el palau de paper de diari amarat en cola blanca, per donar consistència i unificar la textura.

Después revestimos todo el palacio con papel de periódico empapado en cola blanca, para dar consistencia al conjunto y unificar la textura.

Depois revestimos todo o palácio com papel de jornal embebido em cola branca, para dar consistência ao conjunto e unificar a textura.


Quan es va assecar vam pintar tot el palau de blanc. Seria una primera capa de pintura, per després posar-hi color. Però quan el vam veure tan blanc, tan "mediterrani", ja no vam voler tocar-hi més. L'Anna ens va recordar que hi faltaven les escales per pujar al pis de dalt, i les vam fer en cartró també revestit de paper de diari i pintat de blanc. Ja només faltaven les portes, per dintre de les quals vam passar un pal de fusta que entrava a les parets per cadascun dels costats.

Cuando se secó, pintamos todo el palacio de blanco. La intención es que fuera una primera capa de pintura sobre la cual después aplicaríamos el color. Pero cuando vimos el palacio tan blanco, tan “mediterráneo”, ya no quisimos tocarlo más. Anna se dio cuenta de que faltaba una escalera para acceder al piso de arriba, y la hicimos con cartón revestido de papel de periódico y pintado de blanco. Ya sólo faltaban las puertas; dentro de éstas pasamos una varilla de madera que penetraba en las paredes por ambos lados.

Quando secou, pintámos todo o palácio de branco. A ideia era que fosse uma primeira camada de pintura sobre a qual depois aplicaríamos a cor. Mas quando vimos o palácio tão branco, tão “mediterrânico”, já não quisemos tocar mais nele. A Anna deu-se conta de que faltavam umas escadas para subir ao piso de cima e fizemo-las com cartão revestido de papel de jornal pintado de branco. Já só faltavam as portas; dentro destas passámos uma vareta de madeira que entra nas paredes de ambos os lados.


Ara el donem per acabat, i us garanteixo que els nens s'hi passen molta estona jugant i recreant històries.

Ya lo hemos dado por terminado, y os garantizo que los niños se pasan muchas horas jugando con él y recreando cuentos.

Já o demos por acabado, e garanto-lhes que os pequenos passam muitas horas a brincar com ele e a recriar contos.1 comentari:

  1. Que bonic que ha quedat, i el color blanc li dona un toc feeric
    Ptns

    ResponSuprimeix