4.4.13

¡Primer aniversari! / ¡Primero cumpleaños! / Primeiro aniversário!

Fa avui precisament un any que publicava la primera entrada de Mamà Recicla. Una amiga m'ho va demanar uns dies abans: "¿Per què no fas un blog on ensenyis tot el que fas amb els teus fills?" Era Setmana Santa, i el Francesc estava a casa recuperant-se d'un trasplantament de medul·la. Gairebé no podíem sortir de casa. Però vaig posar-me a l'ordinador i a fotografiar moltes coses que havíem anat fent a casa, a l'hospital... Amb el desig de compartir, em vaig endinsar més a fons en el món de les manualitats i l'educació artística dels nens, encara que no sigui mestra ni hagi estudiat art (sóc arquitecta de formació). Cada nen és únic, però crec que tots poden arribar a gaudir plenament de l'art si són ben orientats, si tenen bones invitacions per crear, per desenvolupar la seva imaginació.

Hace hoy precisamente un año que publicaba la primera entrada de Mamá Recicla. Una amiga me pidió unos días antes: "¿Por qué no haces un blog donde enseñes todo lo que haces con tus hijos?" Era Semana Santa, y Francesc estaba en casa recuperándose de un trasplante de médula. Casi no podíamos salir de casa. Pero me puse en el ordenador y a fotografiar muchas cosas que habíamos ido haciendo en casa, en el hospital... Con el deseo de compartir, me adentré más a fondo en el mundo de las manualidades y la educación artística de los niños, aunque no sea maestra ni haya estudiado arte (soy arquitecta de formación). Cada niño es único, pero creo que todos pueden llegar a disfrutar plenamente del arte si son bien orientados, si tienen buenas invitaciones para crear, para desarrollar su imaginación.

Faz hoje precisamente um ano publicava a primeira entrada de Mamã Recicla. Uma amiga pediu-me uns dias antes: "Porque não fazes um blog onde mostres tudo o que fazes com os teus filhos?" Era Semana Santa, e o Francesc estava em casa a recuperar-se de um transplante de medula. Quase não podíamos sair de casa. Mas pus-me ao computador e a fotografar muitas coisas que tínhamos andado a fazer em casa, no hospital... Com o desejo de partilhar, entrei mais a fundo no mundo das atividades manuais e no da educação artística das crianças, ainda que não seja professora nem tenha estudado arte (sou arquiteta de formação). Cada criança é única, mas creio que todas podem chegar a usufruir plenamente da arte se forem bem orientadas, se tiverem bons convites para criar, para desenvolver a sua imaginação.


L'entrada més visitada fins avui és "Gerros de globus" (gairebé 18 000 visualitzacions), on explico com folrar pots de iogurt amb globus (resistents). Curiosament, em vaig inspirar en una imatge que vaig veure a Pinterest. Però les fotos que vaig fer durant el procés deuen haver sortit bé, perquè han donat la volta al món. Era una tarda de juliol, feia encara molta calor a fora, i ens vam posar a folrar els pots de vidre que havíem guardat. L'Anna va anar a buscar dues flors a la terrassa, el Francesc va ordenar els pots per colors (li encanta fer-ho) i el Miquel es va posar a provar, amb el ditet, els forats dels globus. I la càmera va agafar aquests moments, mig caòtics, amb tres nens voltant pel mig.

La entrada más visitada hasta la fecha es "Jarros de globos" (casi 18 000 visualizaciones), donde explico cómo forrar botes de yogur con globos (resistentes). Curiosamente, me inspiré en una imagen que vi en Pinterest. Pero las fotos que hice durante el proceso debieron de salir bien, porque han dado la vuelta al mundo. Era una tarde de julio, hacía aún mucho calor afuera, y nos pusimos a forrar los tarros de cristal que habíamos guardado. Anna fue a buscar dos flores en la terraza, Francesc ordenó los botes por colores (le encanta hacerlo) y Miquel se puso a probar, con su dedito, los agujeros de los globos. Y la cámara cogió estos momentos, medio caóticos, con tres niños alrededor.

A entrada mais visitada até hoje é "Jarras de balões" (quase 18 000 visualizações), onde explico como forrar frascos de iogurte com balões (resistentes). Curiosamente, inspirei-me numa imagem que vi no Pinterest. Mas as fotos que fiz durante o processo devem ter saído bem, porque deram a volta ao mundo. Era uma tarde de Julho, estava ainda muito calor lá fora, e pusemo-nos a forrar os frascos de vidro que tínhamos guardado. A Anna foi buscar flores ao terraço, o Francesc ordenou os frascos por cores (adora fazer isso) e o Miquel pôs-se  a experimentar, com o seu dedinho, os buracos dos balões. E a máquina fotográfica apanhou esses momentos, meio caóticos, com três crianças à volta.


En segon lloc tenim les "Piruletes de goma EVA" que l'Anna va fer també en una tarda d'estiu. Una idea suggerida per La Capsa de Colors. Espontaneïtat, senzillesa del procediment, colors vius.

En segundo lugar tenemos las "Piruletas de goma EVA" que Anna hizo también en una tarde de verano. Una idea sugerida por La Capsa de Colors. Espontaneidad, sencillez del procedimiento, colores vivos.

Em segundo lugar temos os "Chupa-chupas de espuma EVA" que a Anna fez também numa tarde de verão. Uma ideia sugerida por La Capsa de Colors. Espontaneidade, simplicidade do procedimento, cores vivas.


La tercera entrada, per nombre de visites, és "L'ombra del Peter Pan". Novament la goma EVA, aquest cop de color negre, ens va permetre dibuixar i retallar la silueta del Peter Pan i els seus amics volant pels aires.

La tercera entrada, por número de visitas, es "La sombra de Peter Pan". Nuevamente la goma EVA, esta vez de color negro, nos permitió dibujar y recortar la silueta del Peter Pan y sus amigos volando por los aires.

A terceira entrada, por número de visitas, é "A sombra do Peter Pan". De novo a espuma EVA, desta vez de cor preta, permitiu-nos desenhar e recortar a silhueta do Peter Pan e dos seus amigos a voar pelos ares.Immediatament després vénen les "Noves corones d'aniversari" en goma EVA, una imatge molt difosa a Pinterest, sobretot en l'àmbit escolar.

Inmediatamente después vienen las "Nuevas coronas de aniversario" en goma EVA, una imagen muy difundida en Pinterest, sobre todo en el ámbito escolar.

Imediatamente a seguir vêm as "Novas coroas de aniversário" em espuma EVA, uma imagem muito difundida no Pinterest, sobretudo no âmbito escolar.


Per fi, en cinquè lloc, les nostres "Espelmes", un clàssic que fem a casa (sobretot per nadal) en el qual reaprofitem potets de iogurt per folrar-los amb paper de seda i transformar-los en espelmes.

Por fin, en quinto lugar, nuestras "Velas", un clásico que hacemos en casa (sobre todo por navidad) en el que reaprovechamos potitos de yogur para forrar con papel de seda y transformarlos en velas.

Finalmente, em quinto lugar, as nossas "Velas", um clássico que fazemos em casa (sobretudo pelo Natal) para o qual aproveitamos os frasquinhos de iogurte para forrá-los com papel de seda e transformá-los em velas.Aquestes cinc propostes són fàcils i ràpides de fer i el resultat és molt agraït. Però hem fet també treballs més llargs, que han requerit diversos dies de dedicació: tendes d'indi, palaus, llits de nines, disfresses, zoos, pessebres, figures de sal... El que ens venia de gust, el que vèiem en algun lloc, el que sorgia en el moment.

Estas cinco propuestas son fáciles y rápidas de hacer y el resultado es muy agradecido. Pero hemos hecho también trabajos más largos, que han requerido varios días de dedicación: tiendas de indio, palacios, camas de muñecas, disfraces, zoos, pesebres, figuras de sal... Lo que nos apetecía, lo que veíamos en algún lugar, lo que surgía en el momento.

Estas cinco propostas são fáceis de fazer e o resultado é muito gratificante. Mas também fizemos trabalhos mais longos, que requereram diversos dias de dedicação: tendas de índio, palácios, camas de bonecas, disfarces, jardins zoológicos, presépios, figuras de sal... O que nos apetecia, o que víamos nalgum lugar, o que surgia no momento.


Per acabar, us puc dir que els països on hi ha hagut més visualitzacions de pàgina són, per aquest ordre: Espanya, Portugal, Brasil, Argentina, Turquia, Estats Units, Mèxic, Itàlia, França i Romania. A tots vosaltres, gràcies per ser-hi, per haver donat forces per continuar, traient hores a la son. M'alegro si alguna d'aquestes idees us ha servit en algun moment, com també nosaltres ens inspirem en tantes coses que veiem. ¡Gràcies!

Para terminar, os puedo decir que los países donde ha habido más visualizaciones de página son, por este orden: España, Portugal, Brasil, Argentina, Turquía, Estados Unidos, México, Italia, Francia y Rumanía. A todos vosotros, gracias por estar, por haber dado fuerzas para seguir, robando horas al sueño. Me alegro si alguna de estas ideas os ha servido en algún momento, como también nosotros nos inspiramos en tantas cosas que vemos. ¡Gracias!

Para acabar, posso dizer-vos que os países onde houve mais visualizações de página são, por esta ordem: Espanha, Portugal, Brasil, Argentina, Turquia, Estados Unidos, México, Itália, França e Roménia. A todos vocês, obrigada por estar, por ter dado força para continuar, roubando horas ao sono. Alegro-me se alguma destas ideias vos serviu nalgum momento, com também nós nos inspiramos em tanta coisa que vemos. Obrigada! 

23 comentaris:

 1. Obrigada nós, por serem uma fonte de inspiração para as nossas brincadeiras! :)

  Um beijinho grande! E venha mais 1 ano de Blog! :))

  ResponElimina
  Respostes
  1. Obrigada por estar aí, sempre atenta ao que fazemos!

   Elimina
 2. Felicitats!
  Amb tots els projectes que has publicat semblava que portessis a la blogosfera tota una vida!
  Per molts anys més que tu i els teus ens acompanyeu amb bones idees! Moltes gràcies!

  ResponElimina
 3. Per molts anys!!! i espero que en passem molts podem admirar les creacions que fas amb els teus fills
  Ptns

  ResponElimina
 4. No fa massa que et segueixo, però la veritat és que estic enganxada a tot el que feu. Tens una imaginació desbordant i la contagies als teus fills. Jo reconec que no sé fer-ho amb els meus i no em segueixen, però no desisteixo i tu ets una bona font d'inspiració.
  Gràcies per tot el que feu.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies a tu pel teu comentari! Tot el que fem arriba als nens, d'alguna manera. Jo també m'equivoco molts cops, i sovint ells em desconcerten i em proposen coses molt més divertides que les meves! Segur que els teus fills també ho percebem de tu! Una abraçada!

   Elimina
 5. Moltes felicitats! El teu raconet és ple de creativitat i imaginació.
  No em panso de visitar el teu bloc en cada publicació. Em sembla absolutament encantador.
  Una abraçada per a tu i els teus artistes des de Petits Grans Artistes!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, sou una font també d'inspiració per a nosaltres! Una abraçada!

   Elimina
 6. Moltes felicitats!! Fa temps que et segueixo i tot el que fas és xulissim!! No se d'on treus el temps... Enhorabona!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Anem fent com podem! A vegades és qüestió de pensar-ho i/o preparar-ho abans, fer-los una invitació, donar-los materials perquè vegin què podem fer plegats, i aleshores ells s'engresquen (o no!)! Una abraçada!

   Elimina
 7. Moltes i moltes felicitats! El primer aniversari del bloc és màgic! I friso per descobrir les sorpreses que ens té preparades el segon any!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Àngela! Tenim algunes coses fetes/fotografiades, el que falta és el temps per treballar les fotos, escriure el text, traduïr-lo... Ja saps de què et parlo! Sóc una fan de tot el que feu, i admiro els vostres experiments, la vostra capacitat de provar amb els materials i de deixar els nens gaudir amb el que fan, sense presses! Felicitats també a "Encenent la imaginació"!!! Una abraçada!

   Elimina
 8. Moltes felicitats en aquest primer any de blog, les teves entrades son encantadores i tu també :)).
  Per molts anys podem gaudir de Mamà recicla!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Marisol, dic el mateix de tu i del teu fantàstic blog! Una abraçada!

   Elimina
 9. Inês: Felicitats! ja saps que sóc una súper fan del teu bloc i de les teves coses que fas amb els teus fills. Quina sort! El tipi em té el cor robat!
  Una abraçada
  Roser www.monparallel.wordpress.com

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Roser! Una abraçada molt forta també per a tu, i que continuïs a mostrar-nos coses tan maques!

   Elimina
 10. Olá Inês. Descobri o seu blog por altura do Natal de 2012 e fiquei encantada. Tirei montes de ideias que pus em pratica durante todo o advento, tornando esse Natal ainda mais especial. Continuo a vir cá buscar inspiração (e não poucas vezes a roer me de inveja do seu talento) para tornar os momentos com a criançada mais divertidos e criativos.
  Beijinhos

  ResponElimina
  Respostes
  1. Disso se trata, ainda bem! Nós também "bebemos" de muitos sítios e assim nunca nos faltam ideias! Um abraço!

   Elimina
 11. Hola Inés! en primer lloc moltes felicitats pel teu primer any com a blogger! No et coneixia i m'ha agradat molt descobrir-te! Tens un blog preciós, molt alegre i divertit, ple de bones idees per fer amb els petits! et vaig seguint... una abraçada ben gran! i et convido a donar un passeig pel meu blog si et ve de gust. Montse de lesmiliunaidees.blogspot.com

  ResponElimina
 12. La idea es muy bonita, pero yo no he conseguido hacerla. Se me rompen lo globos y no encuentro más grandes. Seguiré intentándolo...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Maitza! Intenta encontrar globos resistentes, en las tiendas de fiestas (y no de los chinos). Con estos, seguro que funciona! Un saludo!

   Elimina