17.7.12

Una gran tipi / Um grande tipi

Després d'haver fet una tenda d'indis petita, els nens em van demanar que en féssim una tipi de debò, per a ells. Vam comprar unes canyes grans de bambú (en els "xinos") i un retall vell en una botiga de cortines. Aleshores vam agafar les quatre canyes per un sol punt a dalt, i les vam girar de manera que se sostiguessin les unes a les altres i formessin un quadrat a la base. Ho vam lligar tot amb corda i cinta aïllant. Vam travar l'estructura amb tres altres varetes més primes en posició horitzontal, a prop del terra i unint les quatre canyes verticals. Després hi vam col·locar la tela, agafada per imperdibles, mentre dibuixàvem les línies de tall de la roba. Per fi vam cosir la tela per damunt de l'obertura de l'entrada i vam enganxar-hi (amb cola per a teixit) uns triangles tallats en un teixit vermell. ¡I ara podem jugar a indis de debò!

Después de haber hecho una tienda de indios pequeña, los niños me pidieron que hiciéramos una tipi de verdad, para ellos. Compramos unas cañas grandes de bambú (en los "chinos") y un retal viejo en una tienda de cortinas. Unimos las cuatro cañas por un solo punto arriba, y las giramos de manera que se sostuvieran unas a las otras y formaran un cuadrado en la base. Lo atamos todo con cuerda y cinta aislante. Frenamos la estructura con otras tres varitas más delgadas en posición horizontal, cerca del suelo y uniendo las cuatro cañas verticales. Después colocamos la tela, unida con imperdibles, mientras dibujábamos las líneas de corte de la ropa. Por fin cosimos la tela por encima de la apertura de la entrada y pegamos (con pega para tejido) unos triángulos cortados en un tejido rojo. ¡Y ahora podemos jugar a los indios de verdad!

Depois de ter feito uma tenda de índios pequena, os miúdos pediram-me para fazermos um tipi de verdade, para eles. Comprámos umas canas grandes de bambu (nos “chineses”) e um retalho velho numa loja de cortinas. Então, apanhámos as quatro canas num único local, girámo-las de maneira que se aguentassem umas às outras e formassem um quadrado na base. Atámos tudo com uma corda e com fita isoladora. Travámos a estrutura com outras três varetas mais finas em posição horizontal, perto do chão e a unir as quatro canas verticais. Depois colocámos o tecido e prendemo-lo com alfinetes enquanto desenhávamos as linhas de corte no tecido. Finalmente, cosemos o tecido por cima da abertura da entrada e colámos (com cola para tecido) uns triângulos cortados num tecido vermelho. E agora podem brincar aos índios de verdade!

1 comentari:

  1. No sé si me repeteixo, peró aquests nens tenen una sort increible de tenir-te com a mare!
    El tipi us ha quedat super-indi!
    Ptns

    ResponSuprimeix