23.1.14

Volcà en erupció / Volcán en erupción / Vulcão em erupção


Vam construir un volcà de plastilina al voltant d’un potet de lacasitos, que creava el forat central. Allà dins vam posar una mica de sabó líquid, de vinagre i, per fi, de bicarbonat, i aleshores la reacció química es va produir: el volcà va entrar en erupció i va vessar lava per tot arreu, lava que vam tenyir amb aquarel·les líquides dels colors del foc. Diversió assegurada. Una setmana més tard ho vam tornar a provar, demà us en parlaré.

Construimos un volcán de plastilina alrededor de un bote de lacasitos, que creaba el agujero central. Allí dentro pusimos un poco de jabón líquido, de vinagre y, por fin, de bicarbonato, y entonces la reacción química se produjo: el volcán entró en erupción y derramó lava por todas partes, lava que teñimos con acuarelas líquidas de los colores del fuego. Diversión asegurada. Una semana más tarde lo volvimos a probar, mañana os hablaré de eso.

Construímos um vulcão de plasticina à volta de um frasco de lacasitos, que criava um buraco central. Lá dentro pusemos um pouco de sabão líquido, de vinagre e, finalmente, de bicarbonato, e então a reação química produziu-se: o vulcão entrou em erupção e derramou lava por todo o lado, lava que tingimos com aguarelas líquidas das cores do fogo. Diversão assegurada. Uma semana mais tarde voltámos a experimentar, já vos contarei amanhã.

1 comentari: