23.10.13

Calidoscopi / Caleidoscopio / Caleidoscópio


Ens encanta fabricar les nostres joguines. ¡Aquest cop hem fet un calidoscopi! Teníem un tub de cartró gruixut, però ens faltaven les tres làmines de "mirall" dins seu, muntades en forma de prisma triangular. Per fi, després de dos intents fallits amb altres materials, hem trobat un Aironfix amb efecte mirall que era molt fàcil de tallar i reflectia molt bé. L'hem enganxat a un cartró, per quedar més fort.

Nos encanta fabricar nuestros juguetes. ¡Esta vez hemos hecho un caleidoscopio! Teníamos un tubo de cartón grueso, pero nos faltaban las tres láminas de "espejo" en su interior, montadas en forma de prisma triangular. Por fin, después de dos intentos fallidos con otros materiales, hemos encontrado un Aironfix con efecto espejo que era muy fácil de cortar y reflejaba muy bien. La hemos enganchado a un cartón, para quedar más fuerte.

Gostamos imenso de construir os nossos brinquedos. Desta vez fizemos um caleidoscópio! Tínhamos um tubo de cartão grosso, mas faltavam as três lâminas de "espelho" no seu interior, montadas em forma de prisma triangular. Por fim, depois de duas tentativas falhadas com outros materiais, encontrámos um Aironfix com efeito espelho que era muito fácil de cortar e refletia muito bem. Colámo-lo a um cartão, para ficar mais forte.


Hem tapat un dels costats del tub amb un cercle de cartró amb un forat al mig, per on mirarem cap a dintre.

Hemos tapado uno de los lados del tubo con un círculo de cartón con un agujero en medio, por donde miraremos hacia dentro.

Tapámos um dos lados do tubo com um círculo de cartão com um buraco no meio, por onde olharemos para dentro.


De l'altra banda, i com que el prisma triangular ha de ser lleugerament més curt que el tub exterior, hem enganxat un cercle transparent d'acetat. A sobre hi hem posat boletes de vidre de colors, de les que s'usen per fer collarets. Ho hem tapat amb un plàstic translúcid, fixant-lo bé al tub amb cinta adhesiva.

Por el otro lado, y como el prisma triangular debe ser ligeramente más corto que el tubo exterior, hemos pegado un círculo transparente de acetato. Encima hemos puesto bolitas de vidrio de colores, de las que se usan para hacer collares. Lo hemos tapado con un plástico translúcido, fijándolo bien al tubo con cinta adhesiva.

Do outro lado, e como o prisma triangular deve ser ligeiramente mais curto do que o tubo exterior, colámos um círculo transparente de acetato. Por cima deitámos-lhe bolinhas de vidro às cores, das que se usam para fazer colares. Tapámos tudo com um plástico translúcido, fixando-o bem ao tubo com fita adesiva.Però encara calia decorar el tub per fora, i ho hem fet amb goma EVA autoadhesiva (també es podria pintar o decorar amb papers).

Pero aún había que decorar el tubo por fuera, y lo hemos hecho con goma EVA autoadhesiva (también se podría pintar o decorar con papeles).

Mas ainda era preciso decorar o tubo por fora, e fizemo-lo com espuma EVA autoadesiva (também se poderia pintar ou decorar com papéis).


¡Espectacular el que veiem quan mirem pel forat! Només cal anar rodant el tub, i ens apareixen formes noves que es multipliquen com per art de màgia.

¡Espectacular lo que vemos cuando miramos por el agujero! Solo hay que ir rodando el tubo, y nos aparecen formas nuevas que se multiplican como por arte de magia.

Espetacular o que vemos quando olhamos pelo buraco! Basta ir rodando o tubo, e logo nos aparecem formas novas que se multiplicam como que por magia.

6 comentaris:

 1. Respostes
  1. Havies de veure l'alegria d'ells quan ho hem aconseguit!

   Elimina
 2. Qué sencillo y que chulo os ha quedado!!... siempre me ha parecido que los caleidoscopios tienen mucha magia... a ver si nos animamos a hacer uno :)

  ResponElimina
 3. Està superbé! I a més, us ha quedat amb una decoració molt professional. Quina troballa l'aironfix efecte mirall... obre un món de possibilitats! Una abraçada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ens ha costat! Primer vam provar amb un paper metal·litzat, després amb una safata del bacallà que ja havíem fet servir per fer espases... però gairebé no reflectien res! I per comprar i tallar mirall, no teníem ganes! Per fi, en una drogueria, vam trobar aquest Aironfix i el resultat és força bo! Quina emoció quan han vist que funcionava!

   Elimina