29.5.13

Plastilina per a la festa / Plastilina para la fiesta / Plasticina para a festa


Vam tornar a fer plastilina de colors a partir d'una recepta una mica diferent, barrejant en fred els ingredients següents:

Volvimos a hacer plastilina de colores a partir de una receta un poco diferente, mezclando en frío los ingredientes siguientes:

Voltámos a fazer plasticina às cores a partir de uma receita um pouco diferente, misturando a frio os seguintes ingredientes:

· 2 tasses de farina / tazas de harina / chávenas de farinha
· 1/2 tassa de sal / taza de sal / chávena de sal
· 2 culleradetes d'oli vegetal /cucharaditas de aceite vegetal / colherzinhas de óleo vegetal
· 1 culleradeta de bicarbonat de sodi / cucharadita de bicarbonato de sodio / colherzinha de bicarbonato de sódio
· unes gotes de glicerina / unas gotas de glicerina / umas gotas de glicerina (opcional)
· 1,5 tasses d'aigua bullint / tazas de agua hierviente / chávenas de água a ferverDesprés de molt amassar vam aconseguir una bola que ja no s'enganxava a les mans. Aleshores vam dividir la massa en boles més petites (6 boles, fent-ne 2 receptes) i vam aplicar-hi un colorant alimentari diferent en cadascuna d'elles, barrejant-ho molt bé amb la massa.

Después de mucho amasar conseguimos una bola que ya no se pegaba a las manos. Entonces dividimos la masa en bolas más pequeñas (6 bolas, haciendo 2 recetas) y aplicamos un colorante alimentario diferente en cada una de ellas, mezclándolo muy bien con la masa.

Depois de muito amassar conseguimos uma bola que já não se colava às mãos. Então dividimos a massa em bolas mais pequenas (6 bolas, fazendo 2 receitas) e adicionámos um corante alimentar diferente a cada uma delas, misturando-o muito bem com a massa.


Aquesta va ser la nostra proposta el dia de la festa: una taula improvisada (un rectangle de silestone usat sobre una taula de palets) on vam col·locar les boles de plastilina segons els colors de l'arc de sant Martí i, al costat, una safata de fusta amb els macarrons de colors, pals de broqueta, algunes pedretes... Al principi els nens mantenien l'ordre i anaven fent creacions individuals, però a poc a poc van començar a barrejar colors, a afegir-hi més farina a sobre (per no enganxar-se a les mans) i, al final, vam fer un magnífic pastís d'aniversari. Jo ho vaig anar fotografiant sense intervenir per res, ¡perquè la creativitat dels nens no té límits!

Esta fue nuestra propuesta el día de la fiesta: una mesa improvisada (un rectángulo de silestone usado sobre una mesa de palets) donde colocamos las bolas de plastilina según los colores del arco iris y, al lado, una bandeja de madera con los macarrones de colores, palos de brocheta, algunas piedrecitas... Al principio los niños mantenían la orden e iban haciendo creaciones individuales, pero poco a poco empezaron a mezclar colores, a añadir más harina por encima (para no pegarse a las manos) y, al final, hicieron un magnífico pastel de cumpleaños. Yo lo iba fotografiando sin intervenir para nada, ¡porque la creatividad de los niños no tiene límites!

Esta foi a nossa proposta no dia da festa: uma mesa improvisada (um retângulo de silestone usado sobre uma mesa de paletes) onde colocámos as bolas de plasticina segundo as cores do arco-íris e, ao lado, uma bandeja de madeira com os macarrões às cores, os paus de espetada, algumas pedrinhas... No início as crianças mantinham a ordem e iam fazendo criações individuais, mas aos poucos começaram a misturar as cores, a juntar mais farinha por cima (para que não se agarrasse às mãos) e, no final, fizeram um magnífico bolo de aniversário. Eu fui fotografando tudo sem intervir, porque a criatividade das crianças não tem limites!1 comentari:

  1. Aquestes fotos respiren, joc alegria color diversió. S'ho deurien passar genial
    Ptns

    ResponSuprimeix