28.11.13

Casetes de teles, pals i cartrons / Casitas de telas, palos y cartones / Casinhas de tecidos, paus e cartões

¿A quin nen no li agrada jugar a les casetes i amagar-se en un racó?
Fa un parell d'anys ens van regalar un joc de construcció d'Imaginarium que consta d'uns pals i unes boles de plàstic amb forats que permeten fer construccions molt diverses. Sobre aquesta estructura els nens fixen teles de colors amb pinces de la roba i juguen a les casetes.

¿A qué niño no le gusta jugar a las casitas y esconderse en un rincón?
Hace un par de años nos regalaron un juego de construcción de Imaginarium que consta de unos palos y unas bolas de plástico con agujeros que permiten hacer construcciones muy diversas. Sobre esta estructura los niños fijan telas de colores con pinzas de la ropa y juegan a las casitas.

Qual é a criança que não gosta de brincar às casinhas e esconder-se num cantinho?
Há uns dois anos ofereceram-nos um jogo de construção do Imaginarium que consta de uns paus e umas bolas de plástico com buracos que permitem fazer construções muito diferentes. Sobre esta estrutura os miúdos fixam tecidos às cores com molas da roupa e brincam às casinhas.


A l'estiu van descobrir que les branques dels arbres també servien per penjar les teles i crear espais més recollits a l'exterior.

En verano descubrieron que las ramas de los árboles también servían para colgar las telas y crear espacios más recogidos en el exterior.

No verão descobriram que os ramos das árvores também serviam para pendurar os tecidos e criar espaços mais recolhidos no exterior.En dies de molta calor, les teles es podien penjar en una corda per fer una mica d'ombra.

En días de mucho calor, las telas se podían colgar en una cuerda para hacer un poco de sombra.

Em dias de muito calor, os tecidos podiam pendurar-se numa corda para fazer um pouco de sombra.


Ara que ja fa més fred i toca quedar-se a dintre, són les taules, les cadires i altres mobles el que ells cobreixen amb les teles per fer-se caus a la seva mida. Tot es veu diferent allà a sota...

Ahora que hace más frío y toca quedarse dentro, son las mesas, las sillas y otros muebles lo que ellos cubren con las telas para hacerse madrigueras a su medida. Todo se ve diferente allí abajo...

Agora que está mais frio e permanecem dentro de casa, são as mesas, as cadeiras e outros móveis que eles cobrem com os tecidos para fazerem esconderijos à sua medida. Tudo se vê diferente ali de baixo...


A vegades la teulada no es fa amb teixits sinó amb fustes velles recolzades en algun sofà. O amb caixes de cartró...

A veces el tejado no se hace con tejidos sino con maderas viejas apoyadas en algún sofá. O con cajas de cartón...

Às vezes o telhado não se faz com tecidos mas sim com tábuas velhas apoiadas nalgum sofá. Ou com caixas de cartão...


¡La imaginació dels nens no té límits! Dóna gust veure com ells transformen els espais per viure-hi les seves històries, i que ho poden fer amb materials tan senzills com teles, pals i cartrons.

¡La imaginación de los niños no tiene límites! Da gusto ver como ellos transforman los espacios para vivir allí sus historias, y que lo pueden hacer con materiales tan sencillos como telas, palos y cartones.

A imaginação das crianças não tem limites! Dá gosto ver como eles transformam os espaços para viverem aí as suas histórias, e que o podem fazer com materiais tão simples como tecidos, paus e cartões.

9 comentaris:

 1. Dins o fora, construir cabanes amb el que tenen encanta als nens i als grans... en alguna ocasió el pare i jo també ens hi hem apuntat! I és que s'ho passen tant bé, que encara que la sala quedi ben desmanegada, no t'hi pots negar! Una abraçada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, el desordre és l'únic problema... perquè ells s'ho passen molt bé construint-ho i jugant-hi! Una abraçada!

   Elimina
 2. Quin asortiment de "refugis". Gracies per fotografiarlos y compartirlos. Encara venen aquest joc a imaginarium? Em penso que el posaré a la carta dels reis.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ara mateix diuen que no està a la col·lecció d'Imaginarium, quina llàstima! A vegades cal l'ajuda d'un adult, però la idea és molt bona i ells en gaudeixen moltíssim! http://www.imaginarium.es/construcciones-tubos-esferas-51271.htm

   Elimina
  2. Bé, una altra lectora del blog també buscava aquest joc de construcció i n'ha trobat un de molt semblant en Amazon: http://www.amazon.com/Crazy-Forts-5511786/dp/B001DNHYC0
   Espero que pugui ajudar!
   Una abraçada!

   Elimina
 3. Nosaltres en som fans, admiradors, constructors i defensors! És una passada com funciona el seu caparró, és meravellós. Com un simple estenedor amb un parell de mantes es converteix no només en una casa, sinó que de cop i volta et desperta aquell sentiment d'estar A CASA. Encara recordo aquest sentiment… quan era nena i em refugiava sota les faldilles la taula camilla… encara sento l'olor a fusta i a midó que es respirava allà sota.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, jo també adorava amagar-me, pujar a la petita terrassa dels meus avis i muntar una caseta amb tovalloles de la platja a l'estenedor i fustes que hi havia pel terra... Una abraçada!

   Elimina
 4. Es uno de los juegos que más recuerdo de cuando era peque hacer casitas con todo lo que encontraba para esconderme... y qué guay ese Juego de Imaginarium!!, no lo conocía... yo hace tiempo que ando detrás de comprar unos cuentos tubos y codos de fontanería para lo mismo, pero el jefe no me deja :( ... a lo mejor en este formato cuela :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, me encanta saber que muchas de vosotras también construíeis casitas con lo que fuera... Lástima que ahora Imaginarium no tiene este juego en la colección, porque es muy xulo, la verdad. Pero con unos palos y tubos o esponjas también se podrà hacer de todo! Un beso!

   Elimina