16.7.13

Cristalls de bicarbonat / Cristales de bicarbonato / Cristais de bicarbonato

Vam omplir dos pots de vidre amb aigua calenta i vam posar-hi sis culleres petites de bicarbonat de sodi. Ho vam remenar molt bé fins que la sal es va dissoldre dins l'aigua. Després vam unir els dos pots amb un fil de llana, a les puntes del qual vam lligar dos clips per mantenir-ho al seu lloc. Passada una setmana vam poder veure com l'aigua s'havia evaporat dels recipients i havia impregnat el fil, donant origen a uns fantàstics cristalls de bicarbonat solidificats en el fil i els pots.

Llenamos dos tarros de cristal con agua caliente y pusimos seis cucharas pequeñas de bicarbonato de sodio. Lo revolvimos muy bien hasta que la sal se disolvió en el agua. Luego unimos los dos botes con un hilo de lana, a las puntas del cual atamos dos clips para mantenerlo en su lugar. Pasada una semana pudimos ver como el agua se había evaporado de los recipientes y había impregnado el hilo, dando origen a unos fantásticos cristales de bicarbonato solidificados en el hilo y los botes.

Enchemos dois frascos de vidro com água quente e deitámos lá para dentro seis colherzinhas de bicarbonato de sódio. Mexemos muito bem até que o sal se dissolveu na água. Depois unimos os dois frascos com um fio de lã, nas pontas do qual atámos dois clipes para mantê-lo no seu lugar. Passado uma semana pudemos ver como a água se tinha evaporado dos recipientes e tinha impregnado o fio, dando origem a uns fantásticos cristais de bicarbonato solidificados no fio e nos frascos.

(font/fuente/fonte: 50 Truques de ciência para fazer e criar)1 comentari:

  1. Una imatge refrescant, sembla neu, per aquests dies de calor. M'encanta aquesta experimentació!
    Besets calorosos
    Carme

    ResponSuprimeix