27.3.15

FlextanglesDes que vam descobrir els flextangles, fa una setmana, en el fantàstic blog Babble Dabble Do, els nens no han parat de fer-ne, de portar-los a l'escola... Reconec que és un vici i un repte crear nous dibuixos que evolucionin, que es trobin en el centre i es tornin a obrir.
La plantilla la trobareu aquí. Només cal imprimir el dibuix en una cartolina (millor que en paper normal), pintar (simètricament) els rombos (cada fila amb un motiu diferent), tallar per l'exterior, doblegar en acordió (amb el dibuix cap a dalt) i després per les línies (amb el dibuix cap a baix). Per fi, s'han d'enganxar les parts, cosa que hem solucionat amb cinta adhesiva pels dos costats (millor que amb pega). Hem fet les pestanyes laterals una mica més llargues i triangulars, i les hem fixat per dintre de la part contrària abans de tancar completament les parts del mig.
Si en feu uns quants, n'aprendreu el truc, que pot ser diferent del nostre. Aquí està el vídeo d'ells i, a sota, les nostres fotos. ¡És un vici, creieu-me!

Desde que descubrimos los flextangles, hace una semana, en el fantástico blog Babble Dabble Do, los niños no han parado de hacerlos, de llevarlos a la escuela ... Reconozco que es un vicio y un reto crear nuevos dibujos que evolucionen, que se encuentren en el centro y se vuelvan a abrir.
La plantilla la encuentraréis aquí. Solo hay que imprimir el dibujo en una cartulina (mejor que en papel normal), pintar (simétricamente) los rombos (cada fila con un motivo diferente), cortar por el exterior, doblar en acordeón (con el dibujo hacia arriba) y después por las líneas (con el dibujo hacia abajo). Al fin, se tienen que pegar las partes, lo que hemos solucionado con cinta adhesiva por los dos lados (mejor que con pega). Hemos hecho las pestañas laterales un poco más largas y triangulares, y las hemos fijado por dentro de la parte contraria antes de cerrar completamente las partes del medio.
Si hacéis unos cuantos, aprenderéis el truco, que puede ser diferente del nuestro. Aquí está el vídeo de ellos y, debajo, nuestras fotos. ¡Es un vicio, creedme!

Desde que descobrimos os flextangles, há uma semana, no fantástico blog Babble Dabble Do, os miúdos não pararam de fazê-los, de levá-los à escola... Reconheço que é um vício e um desafio criar novos desenhos que evoluam, que se encontrem no centro e se tornem a abrir.
Encontrarão o modelo aqui. Apenas é preciso imprimir o desenho numa cartolina (melhor que em papel normal), pintar (simetricamente) os losangos (cada fila com um padrão diferente), cortar pelo exterior, dobrar em acordeão (com o desenho para cima) e depois pelas linhas (com o desenho para baixo). Finalmente, têm de se colar as partes, o que solucionámos com fita adesiva pelos dois lados (melhor do que com cola). Fizemos as pestanas laterais um bocado mais compridas e triangulares, e fixámo-las por dentro da parte oposta antes de fechar completamente as partes do meio.
Se fizerem uns quantos vão aprender o truque, que pode ser diferente do nosso. Aqui está o vídeo deles e, em baixo, as nossas fotos. É um vício, acreditem em mim!


3 comentaris:

 1. no n'havia sentit a parlar mai, peró si que sembla viciós :)
  Ptns

  ResponElimina
 2. Molt divertit i original...moltes gràcies per compartir...

  MPau.

  ResponElimina
 3. At Hattifant we love love love flextangles, too. We call them Kaleidocycles! :-) Have a look at ours - there is one to colour in, a Frozen and Superhero themed one and also cute little animals! Enjoy! See you there: http://hattifant.com/hattifants-kaleidocycle/

  ResponElimina