9.9.14

Aprendre dibuixant / Aprender dibujando / Aprender desenhando

El dibuix com a eina de coneixement. Entendre com són els pins que veiem a la casa de la besàvia. Explicar la pujada al castell que hem fet pel matí. Provar de pintar l'escuma de les ones del mar de Portugal. Conservar records, experiències, imatges, percepcions del món. O, senzillament, jugar amb els colors, amb les aquarel·les que es barregen aleatòriament en el paper. Fer-ne postals, d'aquests fulls així pintats, per felicitat o donar les gràcies a algú. Experimentar nous materials, nous suports. Fer un bloc de records de les vacances, un laboratori de contes, amb mil idees en ebullició. Sense presses, sense obligacions. Gaudint.

El dibujo como herramienta de conocimiento. Entender cómo son los pinos que vemos en la casa de la bisabuela. Explicar la subida al castillo que hemos hecho por la mañana. Intentar pintar la espuma de las olas del mar de Portugal. Conservar recuerdos, experiencias, imágenes, percepciones del mundo. O, sencillamente, jugar con los colores, con las acuarelas que se mezclan aleatoriamente en el papel. Hacer postales, de estas hojas así pintadas, para felicitar o dar las gracias a alguien. Experimentar nuevos materiales, nuevos soportes. Hacer un bloque de recuerdos de las vacaciones, un laboratorio de cuentos, con mil ideas en ebullición. Sin prisas, sin obligaciones. Disfrutando.

O desenho como uma ferramenta de conhecimento. Entender como são os pinheiros que vemos na casa da bisavó. Explicar a subida ao castelo que fizemos pela manhã. Experimentar pintar a espuma das ondas do mar de Portugal. Conservar recordações, experiências, imagens, perceções do mundo. Ou, simplesmente, brincar com as cores, com as aguarelas que se misturam aleatoriamente no papel. Fazer postais a partir destas folhas assim pintadas, para felicitar ou agradecer a alguém. Experimentar novos materiais, novos suportes. Fazer um bloco de recordações das férias, um laboratório de contos, com mil ideias em ebulição. Sem pressas, sem obrigações. Desfrutando.



5 comentaris:

  1. Les aquarel·les són precioses! seran un bon record de cara al futur
    Ptns

    ResponElimina
  2. Fer dibuixos del que has viscut és un record preciós! A nosaltres també ens agrada! Una abraçada

    ResponElimina
  3. M'encanta! La proposta i el resultat. Observar i traduir en imatges. Sense presses i gaudint. Surti el que surti. I aprenent.

    ResponElimina
  4. La idea és genial. Sou uns artistes!

    ResponElimina
  5. Gràcies pels vostres comentaris! No hem fet res d'especial, de veritat. Només hem parat atenció... I el dibuix ens ha ajudat a comprendre millor el paisatge! Una abraçada!

    ResponElimina